CÉGÜNKBEFEKTETÉSI ELVEKPORTFOLIÓ
Hírek, események
[+]Nagy érdeklődéssel és számos együttműködési lehetőséggel zárult az újabb Docler Portfólió Est (2013. május 28.)
A Docler cégcsoport rendszeresen megrendezett szakmai rendezvénye a Docler Portfólió Est, amelyet a cégcsoport befektetésekkel foglalkozó cége, a Docler Investments hívott életre. Az esemény célja, hogy az egyre bővülő cégcsoportunk tagjai megismerjék az új cégeket és az aktuális, nagyobb projekteket. Ez a szakmai est kiváló alkalmat kínál arra, hogy a cégek feltérképezzék az esetleges együttműködésekben rejlő lehetőségeket és az egyes projektek kapcsán közös jövő körvonalazódjon. A májusi portfólió esten bemutatkozott a cégcsoport legfiatalabbik tagja, a Brozie, amely egy rendkívül izgalmas közösségi szolgáltatást kínál. A vendégek megismerhették a cég üzleti terveit és az eddig elért eredményeit. A bemutatkozó igen hasznosnak bizonyult, mivel számos ötlet merült fel, hogy miként lehet a Brozie felületét minél hatékonyabban kihasználni a cégeink aktuális üzleti céljaihoz illesztve. Ezt követően az november óta futó Murder kiállítás eddig elért eredményeiről, valamint a további céljairól az Exhibition Zrt. számolt be. A kiállítás hamarosan Budapest után más külföldi városokba is ellátogat majd, erről már folynak az egyeztetések. Végezetül pedig a Docler Investments bemutatta egy a főképp magvető kockázati tőkebefektetések terén együttműködő partnerét, a Central Fund Zrt.-t vezető Varga Zoltán személyében.
Már szervezés alatt van a következő Docler Portfólió Est is, amely a hagyományokhoz híven a Docler cégcsoport tagjai és lehetséges partnerei számára nyújt teret kötetlen szakmai eszmecserére és szinergiák keresésére.

[+]A Docler Investments Kft. kiemelt szponzora lett a Smartmobil 2013 konferenciának, amelynek a RAM Colosseum ad otthont. (2013. február 21.)
A rendezvény a legnagyobb hazai, kiemelten az okostelefon szegmenssel foglalkozó szakmai konferencia, amely immár harmadik alkalommal hozza össze az iparág vezető cégeit és szakértőit. A Docler Investments a befektetői blokk aktív résztvevőjeként jelenik meg az eseményen, amelyen tíz startup prezentál projekteket a hazai és nemzetközi kockázatitőke-befektető cégek szakembereinek. A konferencia témái közül több olyan is van, amely a Docler Investments portfoliójába tartozó cégekhez szorosan kötődik, mint például a mobil biztonság, vagy az alkalmazásfejlesztés. A konferencián a Docler Investments portfoliójának tagja a Synaptel Kft. is bemutatkozik a bank és biztosítás témában. A konferenciára a szervezők a tavalyi nagy érdeklődést követően idén is több mint hétszáz résztvevőt és száz előadót várnak.

http://smartmobilhq.hu/

[+]Magyar fejlesztés robban be a közösségi médiába - Elindult a Brozie közösségi böngésző szolgáltatás (2013. február 5.)
Új eszköz született a közösségi média világában. Bemutatkozik a Brozie ingyenes közösségi böngésző szolgáltatása. Zárt ajtók mögött zajlottak a fejlesztések a Docler Holding irodaházában, azonban ma napvilágot látnak a részletek.

Az internet a mai napig többségében statikus tartalmakból áll, melyeken közvetlen interakció nem lehetséges. A Brozie a böngészők új iránya, amely interaktívvá teszi ezeket a weboldalakat is. A Brozie globális megoldása közösségi szolgáltatásokkal ruházza fel az oldalakat, melyeken így közvetlenül lehet kommunikálni. Keretrendszerén keresztül minden weboldalhoz saját kommunikációs csatornát biztosít, mely segítségével élőben társaloghatunk és oszthatunk meg tartalmakat az azonos weblapra érkezett látogatókkal. Nincs szükség regisztrációra és telepítésre, ráadásul a szolgáltatás egy hétköznapi felhasználó számára teljesen ingyenes.

A Brozie célja kettős: egyszerre kínál közösségi fórumot a netezőknek és nyújt szolgáltatást weblaptulajdonosoknak, ez utóbbit üzleti céllal. Az üzleti modul többféle fizetős szolgáltatást kínál az oldaltulajdonosoknak, például segítségével új felületet kapnak célzott online hirdetéshez és saját maguk moderálhatják az oldalukon folyó csevegést.

A rendszer két fiatal webfejlesztő, Laczkovszki Gábor és Magyar Milán ötlete alapján született, de hamar sikerült megnyerni szakmai és pénzügyi partnereket is. Győri Attila, a G-Portál alapítója, ma már a 7 fős Brozie csapat oszlopos tagja. Az üzleti potenciálra pedig nem csak a fejlesztők, de a házon belüli corporate venture befektető, a Docler Investments Kft., is felfigyelt, melynek köszönhetően a Brozie a Docler cégcsoport tagjává vált.

„A Brozie létrehozásával egy nagy álmunk valósult meg. Remélem, a Brozie használata olyan élvezetes lesz az internetezők számára, mint amilyen örömmel fejlesztettük” – vélekedik Laczkovszki Gábor ötletgazda, a Brozie design és marketing vezetője.

„A kezdetektől fogva magával ragadott az ötlet, hogy a weblapok böngészése közben kommunikálhatnak egymással a látogatók. Az a célunk a Brozie-val, hogy egy egyszerű eszközt adjunk a netezők kezébe az egyre inkább mindennapossá váló webes kommunikációjukhoz.” – foglalja össze a cég vízióját Győri Attila, a Brozie termékfejlesztési vezetője.

Magyar Milán, a Brozie fejlesztési vezetője kiemelte, hogy a Brozie egy kis fejlesztő csapat nagy rugalmassággal, amely maga mögött tudhat egy komoly befektetői hátteret, annak minden előnyével.
[+]2012. november 16.-án megnyílt az Exhibition Zrt. kiállítása a Murder - A gyilkos tárlat (2012. november 17.)
"Bizonyára már minden olvasónk hallott erről a kiállításról, ahol a történelem leghírhedtebb sorozatgyilkosai kerülnek górcső alá, hiszen egész Budapest hemzseg a plakátjaitól."

forrás: http://horrormirror.blog.hu/2012/11/16/elmenybeszamolo_murder_a_gyilkos_tarlat

További információk: http://murder.hu/
[+]Kiemelt támogatóként a zsűriben is jelen voltunk a Blind Investment 25 Év alattiak elnevezésű, 2012. november 7-én megrendezett versenyén (2012. november 8.)
[+]Szponzorként és a zsűriben is jelen voltunk a Blind Investment Nők a Tőzsdén elnevezésű, 2012. október 3-án megrendezett versenyén (2012. október 10.)
Pezsgő hangulatban zajlott az I. Blind Investment esemény október 3-án a Budapesti Értéktődzse Kostolany-termében a meghívott 50 vendég jelenlétében.
Az eredményt Szilágyi Tímea (Docler Investments) hirdette ki, mely alapján a Céges napközi, a Szállás másképp, illetve az X-Keksz indíthatja be vállalkozását az MNG Investments 2-2 millió Ft-os kezdő befektetésével 30 napon belül.

Az eseményről bővebb információk az alábbi linkeken érhetők el:
http://blindinvestment.hu/venture/bemutato.php?page=9
http://blindinvestment.hu/venture/
[+]A CE On-Demand egyik legrégebbi ügyfele, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a leghatékonyabb felhőfelhasználónak járó díjat vehette át a tegnap esti EuroCloud Awards gálán Luxemburgban (2012. október 9.)
A díj a felhőszolgáltatások használatából eredő legnagyobb üzleti hatékonyágot ('Best Business Impact Through Deploying Cloud Services') díjazta. Az elismerést az Egyesület elnöke, Bagyó Sándor vette át. Az idei pán-európai felhő versenyen öt kategóriában osztottak díjakat. Az idén először vezették be a felhőfelhasználói kategóriát, olyan szervezeteket díjazva, akik a legnagyobb üzleti hatékonyságot érték el a felhő technológia bevezetésével.

Forrás:
http://www.vizimentok.hu/hu/hirek/europai-elismerest-kapott-a-vmsz/302/
http://www.ceondemand.com/EN/aboutus/news/Pages/EuroCloud-Awards-2012-goes-to-Hungarian-Water-Rescue-Service.aspx
[+]Az IVANKA-nak Párizs divatvilágát is sikerült meghökkentenie a párizsi divathét szakmai vásárán és kiállításán, a Tranoi Tradeshow-n debütáló ConcreteGenezis nérve keresztelt ruhakollekcióval (2012. október 4.)
Az IVANKA csapatától már nem lepnek meg a rendhagyó kezdeményezések - most azonban Párizs divatvilágát is sikerült meghökkenteniük a párizsi divathét szakmai vásárán és kiállításán, a Tranoi Tradeshow-n debütáló ruhakollekcióval. A ruhák, táskák és ékszerek innovatív módon alkalmazzák a betont, de a látványos külső mögött két év komoly fejlesztői munka rejlik.Forrás: http://hg.hu/blog/15066-betont-a-testre-bemutatkozott-az-ivanka-beton-divatkollekcioja
[+]Az IVANKA Londonban (2012. szeptember 21.)
Idén a SUPERBRANDS -en állít ki a magyar betonos cég.

Sorozatban harmadik éve vesz részt "a beton márkaneve" a londoni design fesztiválon. Miután a 2011-es Tent London kiállításon elnyerte a "legjobb stand díjat", IVANKA ismét csatlakozik a Super Brands London design kiállításhoz és idén a fókusz a "mély" benyomáson lesz a "könnyed" betonnal, ami kombinálja a tapinthatóan természetes anyagötvözetet és a modern technilógiát: a két tervező program a design projektek megkönnyítésére készültek a két legkeresettebb IVANKA termékről: Flaster Tiles és Panels. A falon szinte életre kel az interaktív installáció, köszönhetően a változatos anyagnak és szofisztikus grafikai designnak.

http://www.trendguide.hu/?targyak%2F1124-az-ivanka-londonban
[+]A kockázatitőke-befektetésekkel és felvásárlásokkal foglalkozó Docler Investments Kft. 1 millió euró átváltható kölcsönről szóló megállapodást írt alá a CE On-Demanddal. (2012. szeptember 10.)
"A Docler Investments befektetési stratégiája során nagy növekedési potenciállal és nemzetközi sikerekkel rendelkező innovatív vállalkozásokat céloz meg. A CE On-Demand rendelkezik ezekkel a kvalitásokkal és attraktív üzleti terve van a jövőre nézve. A mostani belépéssel egy hosszú-távú kapcsolatot szeretnénk megalapozni" - mondta Bernáth Zoltán, a Docler Investments Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Informa Telecoms & Media piackutató cég nemrég a világ hét legjelentősebb, távközlési cégeket kiszolgáló felhőszolgáltatói közé sorolta a CE On-Demandot. A vállalat távközlési cégek, rendszerintegrátorok és végfelhasználók számára nyújt felhőszolgáltatásokat és teljeskörű stratégiai tanácsadást. 2008 óta 25 partner, elsősorban vezető telekommunikációs szolgáltatók felhő stratégiájának tervezésében és kivitelezésében vett részt. Jelenleg 15 országban vannak ügyfelei és partnerei, de a cég folyamatosan terjeszkedik. A Docler cégcsoporthoz tartozó Docler Investments átváltható kölcsönét a szolgáltatás-portfólió bővítésére és további földrajzi terjeszkedésekre fogja fordítani a CE On-Demand.

Forrás: http://www.news4business.hu/kozlemenyek/press_release.php?id=16150
[+]A szexi magyar beton világsikere - IVANKA Beton Design (2012. július 13.)
A pénzügyi befektető bevonása

A vállalat fejlődésének harmadik állomásaként a cég egy részvénytársasággal bővült 2011 decemberében. Ez azt a célt szolgálta, minél könnyebben lehessen bővíteni a vállalatot, azaz tőkét bevonni és kielégíteni a rohamosan növekvő keresletet. A befektetőt végül a Docler Investments Kft.-ben találták meg, amely 240 millió forintot fektetett az IVANKA Factory Zrt.-be, 49 százalékos tulajdonszerzésért cserébe. A cégben az alapítók mellett a Startup Underground rendezvények nyomán ismertté vált szakember, Miskolczy Csaba is tulajdonossá vált. A tőkeinjekcióval a cég fejlődésének újabb szakaszába léphetett: a manufakturális és egyedi gyártás mellett beindították nagyüzemi sorozatgyártó üzletágukat is. A nemzetközi lábakon álló Docler - a beruházás finanszírozása mellett - a szervezet- és üzletfejlesztésben, valamint az adminisztráció kiépítésében is segít a cégnek, hiszen az csak így válhat nemzetközileg jegyzett nagyvállalattá.http://player.hu/siker-penz/a-szexi-magyar-beton-vilagsikere-ivanka-beton-design/
Forrás: Player.hu
[+]Segít a külső befektető - Betonbiztos vállalkozás (2012. július 3.)
[+]Előadtunk a Portfolio.hu és a HVCA által szervezett CEE Private Equity and Corporate Finance konferencián (2012. június 11.)
[+]Design betonba fektet a Docler Investments (2012. május 30.)
240 millió forinttal finanszírozza az IVANKA piacépítési törekvéseit a Docler Investments Kft. Az Ivanka Factory Zrt-ben történt fejlesztésitőke-befektetés a megnövekedett piaci igényeket kiszolgáló sorozatgyártó kapacitás létrehozását és a további nemzetközi terjeszkedést segíti elő. A számos nemzetközi kiállításon sikeresen szereplő, komoly szakmai elismerésekben részesült, a hagyományos beton anyagot újraértelmező IVANKA jól illeszkedik a Docler Investments által megcélzott értékálló minőség, innováció és nemzetközi siker címszavakkal jellemezhető portfolióba.

A Docler Investments Kft. 240 millió forintot fektetett az IVANKA Factory Zrt.-be, melynek következtében kisebbségi részesedést szerzett a társaságban. A cég fejlődésének újabb szakaszába lépett, a manufakturális és egyedi gyártás mellett beindítja nagyüzemi sorozatgyártó üzletágát is. A Docler az első intézményi befektető a családi háttérrel működő vállalkozásban, ahol a névadó alapító házaspár Ivánka András Rudolf és Ivánka Katalin mellett a Startup Underground rendezvények nyomán ismertté vált szakember, Miskolczy Csaba is tulajdonossá vált.

A betont mint anyagot funkcionálisan és összetételében, formavilágában újraértelmező IVANKA komoly nemzetközi elismertségre tett szert az elmúlt egy évtizedben. "Családi vállalkozásunk a szakmai sikereket követően komoly üzleti kihívások elé állított minket. Megértettük, hogy ahhoz, hogy a globális piacon is sikereket érjünk el, szükség van egy tőkeerős befektető bevonására" - mondta el Ivánka Katalin társalapító.

"Az IVANKA által képviselt kreativitás, magas minőség és értékállóság erősíti azon hitünket, hogy a társaság középtávon Európa vezető design beton cégévé válhat" - mondta el Gattyán György Zoltán, a Docler Csoport többségi tulajdonosa. Az alapítókkal közösen elfogadott beruházási program megvalósításával a társaság gyártókapacitása jelentősen megerősödik. "A beruházás finanszírozása mellett a szervezet- és üzletfejlesztésben, valamint az adminisztráció kiépítésében is segítjük az IVANKA-t, hiszen csak így válhat belőle egy nemzetközileg is jegyzett cég" - tette hozzá Dr. Makra Zsolt, a Docler Investments Kft. ügyvezetője.

http://index.hu/gazdasag/blog/2012/05/30/design_betonba_fektet_a_docler_investments/
[+]Interjú az ISVH Kft. eladójával (2012. május 16.)
A magyarországi gépiparnak szolgáltató Indukciós és Védőgázas Hőkezelő Kft-t egy magyar szakmai és pénzügyi befektetőkből álló konzorcium vette meg ez év februárjában. Az igényes hőkezelés elsősorban vasúti fékszerelvény, illetve autóipari, valamint mezőgazdasági gépek alkatrészeibe épül be. A szerszámgépipari művek hőkezelő divíziójának örököseként 1989-ben alapított ISVH Kft., acélipari alkatrészek indukciós edzésével, valamint védőgázos hőkezelésével foglalkozik és a hazai bérhőkezelő igény 50 százalékát meghaladó piaci részesedéssel bír. Szathmáry János a cég alapító-tulajdonosa kényszervállalkozóként kezdte felépíteni cégét és 6-7 év kellett ahhoz, hogy a hőkezelési szakember immár vállalkozóként is úgy érezze, az ISVH megállja a helyét a piacon sőt, meg is előzheti versenytársait. A korábbi tulajdonossal beszélgettünk a cég felépítésének folyamatáról és az eladáshoz vezető útról.

Letöltés: Cégérték - 2012. tavasz - A hónap interjúja
[+]Részt vettünk a SUU workshopon (2012. május 2.)
2012. április 20-án a Budapesti Műszaki Egyetemen a SUU szervezésében került megrendezésre az a workshop, mely az "Intel® Business Challenge Europe 2012" néven kiírt üzleti-terv versenyen indulni szándékozók felkészülését segítette. Az 50.000 dollár fődíjú versenyre egy új műszaki, tudományos ötlet, üzleti terv (angol nyelvű) összefoglalójával lehet nevezni 2012. május 7-ig a www.intelchallenge.eu honlapon (ugyanezen a helyen a versenyszabályzat és a pályázati dokumentumok is elérhetőek).

A nagy érdeklődéssel övezett workshopot Dr. Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Miskolczy Csaba, a SUU alapítójának meghívása nyomán az eseményen a befektetői szakma is képviseltette magát. A DBH Investment Zrt. részéről Dr. Berecz József ügyvezető igazgató, míg a Docler Investments Kft. részéről Dr. Makra Zsolt ügyvezető és Tóth József senior befektetési elemző vettek részt a rendezvényen. A megnyitó után a meghívott befektető cégek képviselői rövid eszmefuttatást tartottak arról, hogy mi is az az üzleti terv, miért fontos ez egy cég életében, illetve, hogy mik a fő tartalmi és formai követelményei egy jó üzleti tervnek, melyet általában a befektetők is keresnek. A „befektetői útmutató” után a verseny iránt érdeklődő hallgatók, friss diplomások és fiatal vállalkozók kerültek a középpontba. Négy csoportot alkotva láttak hozzá a szervezők által összeállított feladatok megoldásához, melyre limitált idő állt rendelkezésre. A feladatok mindegyike az üzleti terv készítéshez kapcsolódott, elsősorban a cash-flow tervezésre, a befektetési igény meghatározására és a megtérülési kalkulációra voltak kihegyezve. A befektetők érdeklődve hallgattak bele egy-egy csapat ötletelésébe, és mentorként szakmai tanácsaikkal igyekeztek koordinálni a munkájukat. A rendelkezésre álló idő után a csapatok egyesével prezentálták munkáikat. Jól átgondolt megoldások születtek, volt ahol meglepően körültekintő üzleti tervezésről adtak tanúbizonyságot. A befektetők az egyes csapatok munkáit röviden véleményezték, így a résztvevők azonnali visszacsatolást kaphattak. A workshop végén a résztvevők szabadon kérdezhettek a befektetőktől. Számos nagyon jó és indokolt kérdés hangzott el, melyre remélhetőleg olyan válaszokat kaptak, melyek segítségül szolgálnak majd számukra a "jó üzleti terv" összeállításában.

Sok sikert kívánunk a versenyen indulóknak!
[+]A cégcsoport új tagjai is bemutatkoztak a II. Docler Portfólió Esten (2012. április 6.)
Az első Docler Portfolió Est sikerén felbuzdúlva újra megrendeztük Irodaházunkban a cégcsoport tagjainak előadásokra, bemutatkozókra, háttérbeszélgetésekre lehetőséget adó eszmecserét. A legutóbbi találkozó óta a Docler cégcsoport régi és új tagjai tovább erősítették egymással a kapcsolatot, elindultak a közös fejlesztések, értékesítések, van ahol már hosszútávú megállapodások is születtek. A II. Docler Portfolió Esten elsőként a DoclerWeb csapata mutatkozott be. Atiyeh Nabil, a cég műszaki igazgatója bemutatta, hogy a szervertermünkön kívül milyen területeken vagyunk még piacvezetők Magyarországon, esetenként a régióban is. Az ISVH-tól Steiner László cégvezető nem kisebb dologra tett kísérletet, mint hogy néhány perc alatt megértesse a cégcsoport tagjaival az indukciós hőkezelés folyamatát, a benne rejlő üzleti lehetőséget. A Docler cégcsoport legfrissebb tagjaként az IVANKA alapítója, Ivánka Katalin mutatta be a céget és azt, hogy mi mindenre jó az általuk gyártott beton.A beton újragondolásával az IVANKA nemzetközi szinten is elimsert cég lett. Betonból készült ruháikkal minden szemet elkápráztattak. Az ESCALION duplázott, hiszen a múltkori Porfolió Est után Bernáth Lajos cégvezető további érdekességeket mondott el az online fizetés várható fejlődési irányairól. Az előadásokat kötetlen beszélgetés, eszmecsere követte, a jó hangulat 20.30-ig kitartott. Reméljük közös üzletek is születnek az Est folyományaként.
[+]Részt vettünk a SUU Workshopon - ott ahol mindenki nyerő (2012. március 31.)
A Docler Investments által főszponzorált, nagy sikerű StartUP Underground (SUU) konferenciára jelentkező 63 pályázó legnagyobb örömére nem csak a győztesekre figyel oda a versenyt szervező csapat. Követő, azaz Following Workshop is volt pár napja. A versenyre bejutottak ugyan hatalmas lehetőséget kaptak azzal, hogy több száz érdeklődő előtt prezentálhatták a vállalkozásuk újdonságait, Magyarországon azonban most először azok is bemutatkozhatnak a SUU Workshopjain, akik nem kerültek a legjobb 8 döntős közé. Azt, hogy van erre igény már a legelső alkalom 17 csapata is visszaigazolta. A mintegy két héttel a SUU után megszervezett péntek délután és este számos tapasztalattal gazdagította a résztvevőket, s új lehetőségekkel, kapcsolatokkal segítve további fejlődésüket.

A rendezvényen egy-két perces bemutatkozások után kezdődött meg a szakmai munka. A csapatok egy befektetői kérdőív kitöltése után, olyan szakemberekkel konzultálhattak, akik saját területükön a legjobbakként a startupok számára olyan tanácsokat adtak, amelyekkel azok továbbfejlődésüket megalapozhatják. Nem versengés, valamiféle tétre, elismerésre törekvő prezentációk megmérettetése volt a cél, hanem a közös fejlődés. Igazi jó közös tanulás, együttműködési lehetőségeket kereső ismerkedés. Természetesen jelen voltak a befektetői oldal szakemberei, de végre megjelentek a marketing és PR terület szakértői is, akik tudására egyre nagyobb szüksége lesz a feltörekvő startupoknak, hiszen ma már a megfelelő felhasználó szám csak jól tervezett stratégiával, közösségi médiával és hagyományos sajtójelenléttel érhető el.

A workshop-on a csapatok munkáját segítette az üzleti és befektetői oldalról: Varga Miklós (Equilor Zrt), Tóth József (Docler Investments), Weiszbart Zsolt (Valley Connect), Végvári Imre (KÜRT Akadémia) és Berényi Konrád (Online Marketing Blog és SUU).


Tóth József (Docler Investments) tanácsaira sokan vártak és nehezen engedték el a csapatok. Nem csoda, hiszen a Docler befektetési menetelése egyre aktívabb és mostanság fölöttébb impozáns cégekben jelennek meg.

Ezen az úton elindultakat láthatóan most a SUU szervezői igyekeznek elvezetni a céljaikig azokkal a rendszeres programokkal, amelyeket a jövőben várhatóan havonta meg fognak tartani. Miskolczy Csaba, SUU szervező szerint a konferenciára jelentkező startup-ok és maguk a befektetők is kérték, hogy legyenek ilyen folyamatos programok. Ezzel azokat akarják segíteni, akik a háttérből önképzéssel és folyamatos munkával akarják sikerre vinni ötletüket. Miskolczy szerint a tavalyi döntősök közül egyelőre senki nem jutott tőkéhez, viszont a "második sorból" indulók közül többen is már befektetést kaptak. Például a közönség díjas startup, a Laokoon azóta egy egyszerű ötletből komoly kockázati befektetésig jutott.

Weiszbart Zsolt, a Valley Connect egyik alapítója szerint jelenleg a legfontosabb feladat a startupok mentorálása, az inkubációs folyamatok megkezdése, hogy minél több ötlet válhasson életképes vállalkozássá, versenyképes szolgáltatássá. Szerinte a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben csak azoknak van esélyük talpon maradni, akik versenyképes termékkel, egyedi ötletekre alapozott megoldással és jó stratégiával képesek összemérni erejüket akár egy nyugat európai versenyen is másokkal.

Forrás: Insider Blog - http://insiderblog.hu/blogzine/2012/03/31/suu-workshop-%E2%80%93-ahol-mindenki-nyero/
[+]A Gravity a Techcrunchon! (2012. március 23.)
A Gravity személyre szabott televíziós ajánlórendszerét vezeti be a kanadai telekommunikációs szolgáltató, a SaskTel.

A SaskTel az általa működtetett IPTV szolgáltatásban, a Max Entertainment Services-ben a Gravity R&D személyre szabott televíziós ajánlórendszerét vezeti be. A személyre szabott TV-s ajánlórendszerek most kezdenek elterjedni a TV szolgáltatók között, és a SaskTel a jelek szerint az úttörők egyike. Ez év végén a Comcast is elő fog rukkolni hasonlóval. A Gravity R&D az információs túlterheltséggel szemben igyekszik segítséget nyújtani, ugyanis csak az USA-ban 200 Mrd órát töltenek tévézéssel. A Gravity rendszere kielemzi az előfizető TV nézési szokásait, amit az IPTV szolgáltató rögzít és eltárol. Annak érdekében, hogy elkülönítsék, mikor ki ül a TV előtt, (mert ha egész család osztozik egy készüléken, akkor a nagyban eltérő TV nézési szokások megzavarhatják az algoritmusokat) a Gravity figyelembe veszi a TV nézés időpontját, illetve a felhasználók bejelentkezhetnek, ha személyre szabott tartalmat kívánnak nézni.

Teljes cikk elérhető: http://techcrunch.com/2012/03/22/netflix-partner-gravity-rd-powers-personalized-tv-recommendations/
[+]A Docler Investments a Kockázati tőke blogon (2012. március 21.)
2012 első hónapjaiban a kockázati és magántőke befektetési piac a Docler Investments befektetéseitől visszhangzott. Ezzel kapcsolatban a Kockázati tőke blog kérdéseire válaszoltunk:

Január elején a Társaság felvásárolta a Netlock Kft-t, múlt héten pedig az ISVH Kft-t. Makra Zsoltot a Docler Investments ügyvezetőjét kérdeztük a Netlock Kft. felvásárlásáról, valamint a Társaság jövőbeni terveiről.

Kockázati tőke blog: Hogyan zajlott a Netlock Kft. felvásárlási folyamata? Mennyi idő telt el a társaság megkeresésétől kezdve a tranzakció megvalósulásáig?

Makra Zsolt: A megismerkedés és a tranzakció zárása között összesen nyolc hónap telt el. Az ajánlati szakaszba viszonylag gyorsan, két hónap alatt eljutottunk. Ezt követően azonban eljött a nyár és két hónap kiesett a szabadságok és a pénzügyi tervek eladóoldali finomítása miatt. Szeptember közepétől ismét felgyorsultak a tárgyalások és december közepén sikerült aláírni a tranzakciós dokumentumokat.

Kockázati tőke blog: Mi szólt a NetLock-ba történő befektetés mellett? Mi volt az a kulcsmomentum, amivel a cég meg tudta győzni a Docler Investmentet?

Makra Zsolt: A cég régóta beszállítója a Docler Csoport több tagvállalatának, így a termékeiket, szolgáltatásukat jól ismertük. A Netlock egy magas szintű technológiát fejlesztő társaság, egy dinamikusan bővülő réspiacon működik, ahol piacvezető. Eddigi eredményessége és növekedési potenciálja vonzó számunkra és jelentős szinergiát látunk a cégcsoport egyes tagjai és a Netlock között.

Kockázati tőke blog: Mennyi tőkét fektetett a Docler Investments a NetLock Kft-be?

Makra Zsolt: A vételárat nem hoztuk nyilvánosságra, de azt elmondhatom, hogy a teljes felvásárlás értéke százmilliós nagyságrendű.

Kockázati tőke blog: Többségi tulajdonosként milyen szerepet vállal a Docler Investments a NetLock Kft. mindennapi életében, ügyvezetésében, döntéshozatalában?

Makra Zsolt: A Netlock teljes felvásárlására fokozatosan, több lépcsőben kerül sor. A jelenlegi menedzsment részben tulajdonos is a cégben, ezért közös érdekünk, hogy a társaság folyamatosan kiemelkedő eredményességgel működjön, a felvásárlási struktúrát is ennek megfelelően alakítottuk ki. A menedzsment a helyén maradt, széleskörű önállósággal rendelkezik az operatív jellegű cégvezetésben. A stratégiai döntéshozatalban és néhány inkább operatív jellegű kérdés eldöntésében a Docler Investments is részt vesz.

Kockázati tőke blog: További befektetéseket is terveztek a közeljövőben?

Makra Zsolt: A Docler Investments a piaci visszajelzések szerint jelenleg az egyik legaktívabb privát szereplője a magántőke-piacnak, így kérdésedre egyértelmű igen a válaszom. Független vállalati kockázati tőke-befektetési társaság vagyunk, befektetési politikánk a célvállalatok fejlettsége és iparága tekintetében is a diverzifikációra épül. A korai fázisú piaci szegmensben 100-400 millió Ft-ot kívánunk befektetni főleg, de nem kizárólag technológiai cégekbe, amelyekben dinamikus növekedési lehetőséget látunk. Itt preferált területek az IT, internet és mobil technológiák területe. A növekedési fázisban lévő vagy már érett cégek közül azokat preferáljuk, amelyek stabil piaci pozícióval rendelkeznek vagy a versenytársaktól „védett” piaci fülkében dolgoznak, erősen profitabilisak, és még van bennük növekedési lehetőség. Az általunk keresett cégek közös jellemzője, hogy sikerre éhes, tapasztalt és kiforrott menedzsmenttel rendelkeznek, tulajdonosi hátterük rendezett és transzparensek. Versenyelőnyünk a többi befektetővel, köztük a Jeremie alapokkal szemben, hogy rugalmas és lapos a döntési struktúránk, kivásárlást és befektetést egyaránt végzünk, az exit-kényszer helyett a tartós együttműködés is opció lehet számunkra, ill. nem kötnek minket életszerűtlen EU-s korlátozások.

Kockázati tőke blog: Tervezitek, hogy indultok az újabb JEREMIE pályázaton?

Makra Zsolt: Igen, ennek érdekében megalapítottuk alapkezelőnket Valor Capital Zrt. néven, melynek hatósági engedélyeztetését most végezzük. Úgy érezzük, hogy jelenlegi tevékenységünket segítené és jól kiegészítené egy állami-privát befektetői hátterű alap. Mi eddig is befektetéseket és felvásárlásokat végeztünk, a jövőben is ezt tervezzük, transzparensen működünk, csapatunk fiatalos, motivált és összeszokott, kiforrott stratégiával rendelkezünk, ezért hiszünk abban, hogy felelősen és professzionálisan tudnánk egy Jeremie típusú alapot kezelni. Értékbe fektetünk szlogenünket komolyan véve hivatásunk az, hogy a jövő sikeres cégeit finanszírozzuk, amelyekre "felnőve" az egész ország büszke lehet és amelynek sikeréből nemcsak mi, hanem az ország is profitálhat.

Kedves Zsolt, köszönjük a válaszaid, és további sok sikert kívánunk számotokra a JEREMIE II pályázathoz is! Mi szurkolunk nektek.

Forrás: http://kockazatitoke.blog.hu/2012/03/21/a_docler_investments_befekteteseirol_es_jovobeni_terveirol_kerdeztuk_makra_zsoltot
[+]A Docler Investments szakmai befektetőkkel közösen felvásárolta az ISVH Kft.-t (2012. március 13.)
A hagyományos iparágakban történő befektetés új irányokat nyit a Docler csoport számára

Budapest, 2012.03.13. - A Docler cégcsoport kockázati tőke befektető tagja, a Docler Investments Kft. tovább növelte portfolióját és szakmai partnerekkel közösen megvásárolta az ISVH Kft.-t, Magyarország egyik nagy múltú, saját területén piacvezető ipari szolgáltató vállalatát.

A Docler Investments Kft. a szakmai társbefektetőkkel közösen létrehozott konzorcium tagjaként felvásárolta a magyarországi autóiparnak hőkezelési szolgáltatást nyújtó Indukciós és Védőgázas Hőkezelő Kft.-t (ISVH Kft.) A tranzakcióval 100%-os tulajdont szerző ISVH Műszaki Zrt. egy tipikus menedzsment bevásárlási ügyletet hajtott végre a generációváltásra érett cégben.

A Szerszámgépipari Művek hőkezelő divíziójának örököseként 1989-ben alapított ISVH Kft. acélipari alkatrészek indukciós edzésével, valamint védőgázos hőkezelésével foglalkozik. A több évtizedes hőkezelési tapasztalat birtokában a cég vevői teljes biztonsággal vehetik igénybe a cég szolgáltatásait. Kiforrott, minőségi technológiát alkalmazó vállalkozás, amely az acélipari alkatrészek indukciós edzésével, valamint védőgázos hőkezelési tevékenységével saját piacán 50%-ot meghaladó piaci részesedéssel piacvezető.

A tranzakció a Docler Investments számára is mérföldkőnek tekinthető. "Ez a felvásárlás cégünk tavaly elfogadott új, diverzifikációra építő befektetési politikájának első gyümölcse. A gyorsan növekvő technológiai cégek mellett portfoliónkba immár olyan cégeket is keresünk, amelyek a hagyományos szektorokban működnek, komoly múltra tekintenek vissza és kimagasló jövedelemtermelő képességgel rendelkeznek" - mondta el Dr. Makra Zsolt, a Docler Investments Kft. ügyvezetője. "A hazai vállalati és technológiai hagyományok megőrzésének is komoly értéke van. Az ISVH Kft-ben egy jó üzleti lehetőséget látunk, ahol a velünk partnerségre lépett új tulajdonos-menedzsment kimagasló technológiai és piaci ismerete, valamint a Docler cégcsoport stabil pénzügyi és ügyviteli szolgáltatási háttere új üzleti sikert hozhat" - jelentette ki Gattyán György, a Docler Csoport fő tulajdonosa.

Az ügylet során a szakmai befektetőket az autóiparban ill. a pénzügyi szférában komoly tapasztalatot és ismertséget szerzett menedzser, Steiner László és Lengyel Péter képviselte, akik korábban többek között a Rába Nyrt. vezérigazgatói és pénzügyi igazgatói tisztségét is betöltötték. "A célunk az, hogy a vállalat a tulajdonosváltást követően még magasabb szinten szolgálja ki vevőkörét és ezáltal tovább erősítse piaci pozícióját is" - mondta Steiner László, az ISVH Kft. új vezetője.

Az ISVH eladóinak tranzakciós tanácsadója az IMAP MB Partners, jogi tanácsadója a Lendvai és Szörényi ügyvédi iroda volt.
[+]Docler Portfólió Est (2012. február 23.)
Sikeres és igen tanulságos volt az elsőként megrendezett Docler Portfólió Est. A Docler Investments ügyvezetője, Makra Zsolt által megálmodott és életre hívott portfólió est célja nem titkoltan az volt, hogy a ma már több, mint harminc cégből álló, Magyarországon egyre inkább megkerülhetetlen vállalatbirodalom tagjai végre megkeressék a közös kapcsolódási pontokat. Közös fejlesztési, értékesítési, együttműködési lehetőségek reményében gyűltünk össze.

Az első eszmecserét a cégcsoport társtulajdonosa Bernáth Zoltán nyitotta meg, aki a több, mint tíz évvel ezelőtti indulásról és az első komolyabb cégfelvásárlásról is beszélt. A bemutatkozó prezentációk során megismerhettük a cégcsoporthoz tartozó Escalion, Gravity, AGS, DotRoll, Synaptel és az egyik legújabb partnerünk, a NetLock csapatát. A szándékosan szűkre szabott, kifejezetten gondolatébresztőnek szánt bemutatkozók után már kötetlenebb formában kereshették a cégvezetők a számukra értékes kapcsolatokat valamint a további együttműködési lehetőségeket. A Docler Portfólió Est tovább folytatódik újabb cégek bemutatkozásával.
[+]Bővítette a portfólióját a Docler cégcsoport (2012. január 16.)
Többségi tulajdont szerzett a Docler csoport Magyarország piacvezető, a közigazgatásban is elfogadott hitelesítés-szolgáltató cégében, a NetLock Kft.-ben. A Docler cégcsoport felvásárlásokkal és kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó tagja, a Docler Investments Kft. azért döntött a tulajdonszerzés mellett, mert a NetLockban egy ígéretes befektetést lát. A tulajdonszerzést az is indokolta, hogy a NetLock a Docler többi tagvállalatával együttműködve kiaknázhatja a meglévő szinergiákat és így hozzájárulhat a teljes cégcsoport fejlődéséhez.

A megállapodással a Docler Investments Kft. 51,05%-os tulajdonrészt szerzett a NetLock Kft.-ben, a fennmaradó üzletrészre pedig vételi opciót szerzett, amelyet két év alatt hívhat le. A megállapodás szerint a NetLock megőrzi önállóságát és jelenlegi menedzsmentjével működik tovább, de stratégiai együttműködést alakít ki a Docler cégcsoport néhány tagjával, főként a piacvezető hazai domain regisztrátor Dotroll Kft.-vel és az online fizetési szolgáltatások fejlesztésével foglalkozó Escalion Hungary Kft.-vel.

A tavaly tavasszal kezdődött tárgyalások során a Docler csoport viszonylag gyorsan felismerte, hogy a NetLock egy ígéretes felvásárlási célpont, hiszen innovatív, folyamatosan a piaci igények előtt járó, kiváló szakembergárdával és erős piaci pozícióval rendelkező, gyorsan növekvő vállalkozás. "Számunkra a NetLock azért izgalmas befektetés, mivel egyszerre jelent vonzó pénzügyi perspektívát, valamint dinamikus növekedést ígér egy folyamatosan bővülő réspiacon" - mondta el a megállapodás kapcsán Dr. Makra Zsolt, a Docler Investments Kft. ügyvezetője. Hozzáfűzte, hogy a megállapodás olyan szinergikus együttműködési lehetőségeket kínál a cégcsoport más tagjaival, amelytől a teljes cégcsoport versenyképességének további erősödését várják.

Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezetője szerint az együttműködés új lehetőségeket teremt, és új piacokat nyit meg, nemzetközi szinten is. Ezen túl a vállalatcsoporton belüli tudásmegosztás olyan előnyökhöz juttathatja a NetLock Kft.-t, amelyek hozzájárulhatnak a termékek és szolgáltatások bővítéséhez, továbbfejlesztéséhez.
[+]A Docler Investments is részt vett a II. Kockázati Tőke Konferencián (2011. november 3.)
Az INNOSTART Nemzeti Üzleti Innovációs Központ és a Talentis Group 2011. október 25-én szakmai konferenciát rendezett a magyarországi kockázati tőkepiac helyzetéről. A herceghalmi Talentis Innovációs Központban lebonyolított találkozó célja az ágazat szereplőinek összefogása, a tapasztalatok megosztása és felmerülő problémák megvitatása volt. A panelbeszélgetésen meghívottként részt vett Dr. Makra Zsolt, a Docler Investments Kft. ügyvezetője is több Jeremie kockázatitőke-alap képviselője mellett, aki a beszélgetés során kiemelte, hogy a Docler investments rövid idő alatt, bármilyen állami támogatás nélkül, tisztán magánforrásból származó tőkét befektetve vált a hazai felvásárlási és kockázatitőke-piac egyik legaktívabb és elismert szereplőjévé.
[+]A Gravity-be fektetett a PortfoLion (2011. szeptember 16.)
A Gravity-be fektetett a PortfoLion
300 milliós tőkeinjekció segíti a magyar ajánlórendszer fejlesztőt

A PortfoLion Zrt - az OTP Bank leányvállalataként - 300 millió forintnyi tőkebefektetést hajt végre a Gravity R&D-ben. A internetes ajánlórendszerek fejlesztésével foglalkozó Gravity számára ez az eddigi legnagyobb tőkeemelés. A tőkebefektetést a Gravity külföldi, elsősorban egyesült államokbeli és ázsiai értékesítésének és marketing tevékenységének erősítésére, valamint a hazai fejlesztési kapacitás növelésére fogja használni. A társbefektetők tőkebefektetésével együtt a befektetés összege eléri a 350 millió forintot.

2011 második félévében a PortfoLion Zrt. 300 milliós tőkebefektetéssel tulajdonrészt szerzett az egyik legjelentősebb hazai technológiai startup cégnek számító Gravity R&D-ben. Az egyetemi kutatók által alapított, a hazai piacon öntanuló marketingszoftvernek megismert terméket fejlesztő cég növekedésének gyorsulását várja a tőkebefektetéstől.

"A Gravity az innovációs startup-ok klasszikus kihívásaival került szembe. Egyszerre kell piacra lépnünk, fejlesztési kapacitást növelnünk és szervezetfejlesztésbe fognunk annak érdekében, hogy önmagunk és tulajdonosaink számára is fenntartsuk inspiráló növekedésünket. Ráadásul a nemzetközi piacon már bizonyított ajánlórendszereink számára a piac a nagyvilág, így ideális befektetői háttérre volt szükségünk. Ezt a az OTP csoport leányvállalatában, a PortfoLionban és a szakmai befektetőként már korábban tulajdonrészt szerzett Docler Holding befektetői közösségében megtaláltuk." - mondta Csíkos Péter András, a Gravity ügyvezetője.

"A Gravity olyan befektetési célpont számunkra, melyben a nemzetközi színvonalú termék és munkaerő ideális módon nemzetközi színvonalú menedzsmenttel párosul. Eddigi teljesítménye és az előtte álló lehetőségek alapján a cégnek jó esélyei vannak arra, hogy jelentős részesedést szerezzen mind az e-kereskedelem, mind a digitális média globális piacán." - mondta Oszkó Péter a PortfoLion elnök-vezérigazgatója.

A PortfoLion tőkebefektetésével egy időben a Gravity tulajdonosai is az alaptőke emeléséről döntöttek. A vállalat korábbi vezető befektetője, a Docler Holding a Docler Investments koordinálása mellett szintén részt vett a tőkeemelésben.

"Kreatív, innovatív, professzionális. Egyebek mellett ezen értékek alapján működik a Gravity és a Docler Holding is. Ezért gondoltuk azt még 2009-ban, hogy érdemes befektetni ebbe a vállalkozásba. A Gravity sikerének titka ugyanaz, amiben mi is hiszünk: világszínvonalú magyar technológiával, felkészült, munkájuk iránt elhivatott szakemberekkel olyan nemzetközileg is mérhető értéket teremteni, amely nem csak egy közösség, hanem az ország javára is válhat. A PortfoLion mostani beszállása megerősített bennünket abban, hogy jó döntést hoztunk két éve, amikor először fektettünk be a Gravitybe." - mondta Gattyán György Zoltán, a Docler Holding többségi tulajdonosa.

A Gravity-nek jelenleg közel 30 munkatársa van, 12 országban vannak ügyfelei, és képviselettel rendelkezik Londonban, Párizsban, New Yorkban, Moszkvában, Berlinben és Hollandiában.

A Gravity 2009-ben és 2010-ben közel 200 millió forint kockázati tőkebefektetést kapott. A vállalat 2009-ben egyetlen magyar vállalatként Európa 25 legjobb start-up cége közé került választották az innovációs start-up cégek versenyén (EEVC).
[+]Keressük a következő LogMeIn-t - interjú Dr. Makra Zsolttal (2011. augusztus 5.)
A Docler Investments 1,2 millió EUR értékben tulajdonrészt szerzett és tőkeemelést hajtott végre a világon egyedülálló mobilkommunikációs monitoring rendszert fejlesztő CEUDATA Kft-ben. Dr. Makra Zsolt, a Docler Investments Kft. ügyvezető a konkrét ügylet mellett a cég befektetési politikájáról is elárult részleteket a Cégértéknek.

Letöltés: Cégérték - Makra Zsolt.pdf
[+]A Docler Investments a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület teljes jogú tagja (2011. július 2.)
2011. júniusától a Docler Investments a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület teljes jogú tagjává vált. Az egyesület elnöksége egyhangú döntéssel fogadta soraiba cégünket, amely jelzi annak piaci elfogadottságát, befektetési tevékenységének elismerését. Pályázati anyagunkban főként az egyesületen belül a korai fázisú kockázatitőke-piac előtérbe helyezését, az oktatási és statisztikai bizottságban való aktív részvételt és a KKV-kba irányuló befektetések ösztönzését jelöltük meg célként.
[+]Hallgatózók: mobilhívás-rögzítés - a Figyelő május 26-i számában a CEUDATÁ-val foglalkozik (2011. május 26.)
Az internetes cégbirodalmat építő Docler csoport befektetőcége 1,2 millió euróval beszállt a mobil-monitoring rendszereket fejlesztő Ceudata Kft.-be. A Figyelő május 26-i számában közölt cikke.

Letöltés: Hallgatózók - FIGYELŐ cikk.pdf
[+]Sajtóközlemény: Kockázati tőkével gyorsít a mobil monitoring szoftvert fejlesztő CEUDATA Kft. (2011. május 13.)
A Docler Investments Kft. üzletrészvásárláson és tőkeemelésen keresztül irányítást szerzett a SYNAPTEL elnevezésű nagyvállalati mobil megoldásokat fejlesztő és értékesítő CEUDATA Kft-ben (www.ceudata.com). A 2009-ben budapesti magánszemélyek és svájci üzleti angyalok által alapított CEUDATA a világon egyedülálló, a mobil kommunikáció teljes körű monitoringját és a vállalati információáramlás optimális kihasználását lehetővé tevő szoftvert fejlesztett ki és értékesít főként a telekommunikáció és pénzügyi szolgáltatások területén működő nagyvállalati ügyfeleinek. A termék továbbfejlesztésének és nemzetközi értékesítésének biztosítása érdekében összesen 1,2 millió euró értékben szállt be a cégbe a Docler Investments, amely a tőke mellett informatikai és üzletviteli infrastruktúrával is támogatja a gyorsan növekvő technológiai vállalkozást.

A társaság az elmúlt két évben mintegy 1 millió euró magántőkéből fejlesztette ki első termékét, a SYNAPTEL szoftvercsomagot, amely értékesítése tavaly év végén kezdődött meg. A termék iránti élénk piaci keresletet jelzi, hogy máris ügyfelei között tartja nyilván többek között a Generali Alapkezelőt, a Groupama Garancia Biztosítót, az Erste Befektetési Zrt-t, a CitiBankot, valamint kiemelt magyarországi viszonteladója a Magyar Telekom csoporthoz tartozó KFKI. "A legnagyobb hazai internetes cégcsoport anyagi támogatásával lendületet kaptunk, hogy a SYNAPTEL szoftvert továbbfejleszthessük és nemzetközi értékesítési hálózatot építhessünk ki" - mondta el Fazekas István, a CEUDATA ügyvezetője.

"Örömünkre szolgál, hogy tőkével, nemzetközi webes tapasztalatunkkal, informatikai és üzletviteli hátterünkkel, valamint csúcstechnológiai erőforrásainkkal is támogathatjuk egy világszínvonalú magyar szoftver globális sikerét" - nyilatkozta Gattyán György, a Docler cégcsoport fő tulajdonosa. A cég egy olyan unikális technológiát birtokol, amely iránt máris jelentős a piaci keresletet, és olyan erős csapatot volt képes maga köré szervezni, amely eltérő hátterű, habitusú, de egytől-egyig tehetséges szakemberekből áll - tette hozzá Dr. Makra Zsolt, a Docler Investments ügyvezetője.

A tranzakció sikeres lebonyolítását tanácsadóként az MB Partners Zrt. (www.mb-partners.eu) segítette a CEUDATA Kft. oldalán.