CÉGÜNKBEFEKTETÉSI ELVEKPORTFOLIÓ
Hírek, események
[+]Menjetek a Doclerhez! (2014. május 9.) - Forbes magazin
A Forbes magazin interjújából kiderül, hogy befektetőket keresve legtöbbször ezt a javaslatot kapta Csizi Botond és Komenczi Norbert, akik a Zinemath legújabb fejlesztésének megálmodói. Somkuti András, a Docler Entertainment ügyvezetője hatalmas fantáziát látott a zLense technológiában, így a cég év elején többségi tulajdont szerzett a Zinemath Zrt.-ben. "Lényegében beszkenneljük a teret és háromdimenziós virtuális valóságot építünk belőle." - nyilatkozta a lapnak Csizi Botond a zLense rendszerről. A közös munkáról, korszakalkotó ötletről és magáról a kamerarendszer működéséről bővebben a Forbes magazinban!

Letöltés: Forbes - Menjetek a Doclerhez!
[+]Ez akkorát fog szólni, mint annak idején a színes film (2014.március 6.) - HVG cikk
A digitális képfeldolgozást forradalmasító találmánnyal állt elő egy hazai cég, az ötletre pedig azonnal lecsapott a harmadik leggazdagabb magyar által vezetett vállalatbirodalom. A felnőtt-tartalomszolgáltatással feltörő Docler Holdingnál úgy vélik, néhány éven belül mindenki, aki kamerával filmez – a stúdióktól az amatőrökig – az ő szabadalmukat fogja használni.

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20140306_Ez_akkorat_fog_szolni_mint_annak_idejen
[+]A Docler befektetett a Zinemath Zrt.-be (2014. február 10.)
Újabb céggel, egy digitális mozgóképfeldolgozást forradalmasító vállalkozással bővült a Docler csoport befektetési portfoliója. A tőkeemeléssel a Docler többségi tulajdonrészt szerzett a Zinemath Zrt.-ben, amelyben a Centrál csoporthoz tartozó CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealap az első körös pénzügyi befektető.

2014 februárjában új portfoliócég érkezett a Docler Expo téri irodaházába.

A Zinemath innovatív és diszruptív fejlesztése hatalmas piaci lehetőség előtt áll. A zLense professzionális kamerákkal kompatibilis eszköz, mely speciális szenzorkörnyezete segítségével valós időben képes a kamera által figyelt, vagy rögzített képet mélységi (z) információval kiegészíteni képkockáról képkockára. Ezen információk segítségével 3D modellt képes építeni a felvétel helyszínéről illetve a benne mozgó szereplőkről, továbbá pontos adatot szolgáltat a kamera mozgásáról, orientációjáról, mely minden filmes és televíziós trükk alapja. A zLense egy saját fejlesztésű hardver és szoftver megoldás, mely nem stúdiókötött, nem igényel semmiféle külső, bonyolult és drága szenzortámogatást, kézi kameraként is alkalmazható, segítségével távlati lehetőségek nyílnak a filmkészítés kreatív folyamataiban.

A zLense egyfajta paradigmaváltásnak tekinthető, amely forradalmasíthatja a TV- és filmipart. A piac mérete hatalmas, amelyen belül több szegmensben is robbanhat a Zinemath új technológiája. A zLense platform funkcionalitásában túlmutat a jelenleg használt technológiákon, alkalmazása egyszerűbb, radikálisan meggyorsíthatja a filmkészítési folyamatokat, és az eddigi eredmények alapján jelentős költséghatékonyságot jelent a virtuális effekteket használó produkcióknak. Így a ma még csak nagyobb költségvetéssel gazdálkodó filmekben elterjedt megoldások egy jóval szélesebb felhasználói kör számára válnak elérhetővé a zLense által.

A Docler tőkebefektetése részben a Zinemath már elért eredményeinek köszönhető, másrészt a technológia továbbfejlesztését és a globális piacépítést segíti elő.

"A Docler cégcsoporton belüli filmprodukciós tevékenység során felhalmozott tapasztalat és piacismeret jelentős hozzáadott érték lehet a Zinemath által létrehozott professzionális termékek továbbfejlesztéséhez és piacra lépéséhez. A filmeket és televíziós produkciókat készítő potenciális vevők fejével tudunk gondolkodni a termékről, amelyben véleményünk szerint egy "technológiai Oscar" ígérete is benne rejlik" - mondta el Somkuti András, a Zinemath Zrt. igazgatósági tagja.

Forrás: http://ots.mti.hu/hirek/94518/a_docler_befektetett_a_zinemath_zrt-be
[+]Régebbi híreink